Jedna z najlepszych...
Dynia Hokkaido - nasiona
Wyróżnia się intensywnie pomarańczowym kolorem i twardą skórką, której nie trzeba obierać.
Owoce są kuliste lub jajowate, czasem lekko żebrowane o pomarańczowej skórce.
Jedną z zalet dyni 'Hokkaido' jest to, że nie rozpada się w czasie gotowania. Jeśli chcemy zrobić potrawę z całymi kawałkami dyni - wybierzmy tę odmianę.
Miąższ bogaty w witaminy z grupy B oraz witaminę C, kwas foliowy i lecytynę.
Świetnie nadaje się do bezpośredniego spożycia i marynowania.
Owoce mogą być przechowywane przez całą zimę.
Wysiew nasion wprost do gruntu na początku maja w rozstawie 2x1,5 m po 2-3 nasiona w jednym punkcie.
Można również przygotować rozsadę w doniczkach, wysiewając w końcu kwietnia i wsadzając ją na miejsce stałe w połowie maja.
Najlepiej rośnie na glebie żyznej i wilgotnej.
W naszej ofercie 20 szt. nasion dyni.